mandag 26. april 2010

Yosemite

Idag har vi vært på en 14 timers tur til Yosemite nasjonalpark, og lett var det verdt det!
Vi kjørte i ca 4 timer før vi kom til inngangen av parken, sjåføren pøste på med lokal kunnskap underveis så tiden gikk fort. Vi kjørte forbi hundrevis av vindmøller på en eviggrønn eng og masse flott natur. Det første stoppet i Yosemite var inspiration point, det er en utsiktsplass der en kan se El capitan, halfdome og bridal falls. Utsikten var spektakulær.

Etterpå kjørte vi ned til bridal falls, der ble vi dysjet av alt vannet som kom ned ifra fjellet,

I slutten av turen ble vi "sluppet fri" og kunne gjøre det vi ville. Så vi bestemte oss for å gå opp til Yosemite falls. Vi hadde bare to timer på oss så vi satte avgårde. været var fint, og varmt var det og. Jo lengre opp vi kom, desto bedre ble utsikten. Uheldigvis klarte vi ikke å komme oss helt opp på grunn av tiden, så vi satte oss ned på et bra utsiktspunkt for å spise lunch før vi begynte på nedturen. Det kan legges ved at vi brukte nesten 3 ganger mindre tid på veien ned enn opp, 20 minutter.

Etter turen opp fjellet satte vi oss i bussen og kjørte tilbake til San fran, Lena sov og var kjedelig, men det var nok å se ut vinduet. Turen begynte 7 og vi kom oss hjem halv 9 om kvelden.

2 kommentarer:

  1. heihei!

    virker som om dere holder koken:) ..dere har virkelig vært lenge vekke nå. jeg er btw på besøk i danmark hos eirild selv nå! hun bor mitt i hjertet av aarhus som er en superkoselig studentby. STORkoser meg! dere får "take care" så leng!

    kram lizzy

    SvarSlett
  2. Så kjekt at du kom deg til Danmark! Håper du er tilbake i neste uke :) Gleder meg til å se deg igjen.

    SvarSlett